blog

Updates

De olifant in de porseleinkast van jouw branchevereniging

De afgelopen tien jaar heb ik met veel branche- en ondernemersverenigingen gesproken over verandering. Veranderingen op het gebied van digitalisering van hun kennis en netwerk. Maar vaak zonder succes. En dat lag voor een groot deel aan mij. Laat ik mijzelf maar de ‘olifant in de porseleinkast‘ noemen. Ik nam te grote stappen en realiseerde mij niet hoeveel jou te doen stond om een verandering goed door te voeren.

Read more

Digitaal ondernemer Willem Overbosch schreef toch een boek.. – VM Magazine 2017

Digitaal ondernemer Willem Overbosch schreef toch een boek en wil ondernemers en ondernemende organisaties helpen om aan de slag te gaan met trends.

We kennen Willem Overbosch als de oprichter van mkbservicedesk.nl. Hij is ook betrokken bij dezaak.nl en zzpservicedesk.nl. Hij schreef Toptrends voor ondernemers, een boek met veel foto’s, citaten en plaatjes. Hoe komt een bij uitstek digitaal ondernemer op het idee om een boek te schrijven? “Ik wilde iets doen met de ‘blue ocean’ tussen het ver weg kijken en dat terugbrengen en vertalen naar stappen die je vandaag zet. Het leek mij een goed idee om dat in een boek uit te werken. In een boek kun je dieper en uitgebreider op zaken ingaan. Maar ik heb ook de droom om een Runkeeper voor ondernemers te maken. Dus ik ben zeker niet offline gegaan.”

Download het hele artikel

Interview door Jeanne Hoogers Hoofdredacteur VM Magazine

Uitgave 4 – december 2017

Te gast bij BNR Zakendoen met – Bazen overschatten kerstpakketten en Toptrends voor ondernemers

Bazen overschatten het kerstpakket!

Afgelopen maandag was ik bij BNR Nieuwsradio te gast bij het programma Zakendoen  over het Grote MKB Servicedesk Kerstpakkettenonderzoek 2017 .

Werkgevers overschatten dan wel het traditionele kerstpakket, maar wil je dan toch wat  geven? Ga het gesprek eens aan met je werknemers. Maak het persoonlijk, geef individuele keuzevrijheid met een cadeaukaart of denk eens aan het ondersteunen van ondernemers in ontwikkelingslanden via www.iedereenondernemen.nl   

Natuurlijk kwam mijn boek Toptrends voor ondernemers als origineel kerstgeschenk ook nog even voorbij

Luister hier het hele interview terug via de BNR Podcast

Keynote: Digital Marketing & Social Strategy in 1 Day – Toptrends voor Digital Marketeers

Beste spannend hoor. meer dan 350 Digital Marketeers in de zaal en dan een Keynote geven over Trends. In mijn boek beschrijf ik de Digitale revolutie en de impact daarvan op ondernemers in het MKB. In het laatste deel van het boek ga ik vooral in op Digitale Marketing Trends en vertaal die naar praktische tips en trucs. De vraag was natuurlijk of de brug tussen Corporate marketeer en Ondernemers de juiste was voor deze kritische doelgroep.

Read more

Praktisch en leesbaar boek over toptrends- recensie door Peter Paul Verheggen – Motivaction

Pieter Paul Verheggen

Trots top mijn tweede recensie. Van Pieter Paul Verheggen krijg ik een ruime voldoende 🙂

Boekrecensie

Als je je als schrijver een jaar op zolder opsluit om een boek te schrijven over trends, loop je in de huidige tijd het risico dat als je boek af is, de trends alweer achterhaald zijn. Voor het boek TopTrends voor ondernemers nam Willem Overbosch dit risico.

Willem Overbosch zet de 10 belangrijkste trends voor MKB ondernemers op een rijtje. En het resultaat is een praktisch leesbaar boek dat niet alleen haarfijn uitlegt met welke trends ondernemers rekening moeten houden, maar vooral ook hoe ze die trends zelf kunnen inzetten.
Read more

“Trends zijn geen luchtfietserij” – recensie Ment Kuiper – Customer Talk

Ment Kuiper

De eerste recensie van mijn boek Toptrends voor ondernemers is een feit met dank aan Ment Kuiper van Customer Talk. #Trots

Trends, het blijft een thema dat onze aandacht trekt.

Het is ook een onderwerp waarvan je kunt zeggen dat de inhoud van een boek over trends is verouderd zodra het is gedrukt.

De veranderingen volgen elkaar snel op en trends zijn weldra achterhaald. Dat heeft de auteur van het boek ‘TopTrends voor ondernemers – Van trend naar toepassing’ op een slimme manier opgepakt. Door de inzichten van anderen in zijn duiding te betrekken, geeft Willem Overbosch een beeld op de verdere ontwikkeling van een specifieke trend. Bovendien levert hij een praktische invulling voor iedere trend.

Read more

Lancering Toptrends voor Ondernemers tijdens g-company Social Collaboration Event

De volgende stap

Wat een fantastisch moment was dit! Na meer dan een jaar gedacht, geschreven, geslepen, gepraat en weer opnieuw geschreven te hebben was het dan eindelijk zover. Mijn eerste boek “Toptrends voor ondernemers” is af en ligt vanaf nu in de boekenwinkel.

De lancering vond plaats tijdens het Social Collaboration event van g-company dat, samen met partners Salesforce.com en Goolge Cloud als partners, bij Dinner in Motion in Utrecht werd gehouden. De ruim 200 aanwezigen werden getrakteerd op mooie cases van nieuwe technologie in een grote verscheidenheid aan branches van de makelaardij tot de zorg.

Read more

https:// de blinde vlek van ondernemers

Samen met SIDN brachten we vanuit MKB Servicedesk.nl woensdag 25 januari verontrustende cijfers naar buiten: bijna 9 op de 10 bedrijfswebsites die persoonlijke gegevens verwerken, doen dit zonder afdoende beveiligingsmaatregelen zoals SSL-encryptie (ook wel https genoemd). Terwijl die beveiliging wettelijk verplicht is, op straffe van maximaal 4500 euro boete.
Read more

‘Een goed ritme is belangrijk om te kunnen presteren’ – van Nu.nl

NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer. Deze week, Willem Overbosch, directeur en oprichter van Dutch Network Group, waaronder de titels MKB Servicedesk, ZZP Servicedesk en De Zaak vallen.
Met zijn mediabedrijf Dutch Network Group, naar eigen zeggen marktleider in Nederlander in het segment voor andere ondernemers, bereikt Overbosch zo’n 750.000 ondernemers per maand.

Wie: Willem Overbosch

Onderneming: Dutch Network Group

Werknemers: 25

Read more

Verhalen van een gepassioneerde ondernemer

Boek Willem als spreker!